joi, 25 noiembrie 2010

Tags & Tags - My makeup story






Hello ladiez,
Astazi onorez si eu tag-ul de la Deena si Joice. Multumesc ca ati amintit de mine. Pup :)
Sa ma iertati ca sunt atat de seaca,dar nu-mi sta capul sa gandesc introducerea acum.

1.      
1.  1.   Ce varsta aveai cand ai inceput sa te machiezi?
Am cochetat cu machiajul de mica. In clasa a 8a imi cumparasem primul creion dermatograf, prima mascara, primul fard maro. Le foloseam doar de cateva ori pe saptamana,cand imi aminteam ca trebuie sa ma machiez.
Cu timpul am devenit obsedata de machiajul smokey, cel clasic, si cu ocazia asta mi-am cumparat un fard negru. Primul machiaj cu negru a fost horror, va imaginati,da? Undeva pe la 16 ani, urma sa merg in club cu fetele, si am aplicat fardul respectiv pe pleoapa mobila, in linii dure ,total neblenduite,groaznic. Tot in perioada aia ma machiam zilnic, foloseam dermatograf si mascara si uneori gloss.


2.     2.   Cum ai devenit pasionata de make-up?
Ah, e o poveste tare simpatica... Uram sa ma duc la cosmeticiene sa ma machieze pentru diferite evenimente,mereu eram dezamagita, si rezultatul nu era ceea ce-mi imaginam eu. Asta nu era o problema,daca machiajele erau frumoase.
Cand a inceput nebunia? Prin 2007 cand o prietena mi-a zis ca eram data  urat cu contur la ochi, si sa urmaresc pe youtube filmulete. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut cate clipuri,cate machiaje,cate si mai cate. Am stat o noapte intreaga sa urmaresc. A2a zi deja imi cumparasem diferite tusuri, creioane, farduri si unele pensule. Imi amintesc si acum primul guru pe care l-am urmarit, defapt sunt 2. Vesnica Panacea ( care acum mi se pare ca s-a plafonat ) si bineinteles my love xxsgtigressxx.
Apoi m-am hotarat sa postez machiajele pe youtube, apoi pe 2 forumuri.  Intre timp mi-a fost sugerat blogul, unde sa adun toate machiajele – buna idee a avut Lore :)

3.     3.   Care sunt cateva din firmele tale preferate?
O pasionata de makeup, nu prea are firme preferate. Am testat multe branduri, si high-end si mai putin, si vreau sa zic ca  de la fiecare brand mi-au placut cate ceva.  Au si ele minusurile si plusurile lor. Cu toate astea, ador fardurile minerale, ma refer la nuantele deosebite, mascara de la Max Factor , fondurile de ten Clinique , bronzerele Mac , creioanele Urban Decay , gel-linerele Stila, tusurile Lòreal, rujurile NYX, pensulele Elf, gene false Ardell s.a.m.d

4.      4.  Ce inseamna make-up-ul pentru tine?
Inseamna un stil de viata. Machiajul a ajuns un must have, si nu neaparat ca sunt pasionata,ci pentru ca imi place sa am tenul impecabil – sau aproape impecabil, sprancenele frumos conturate si ochii accentuati . Mi se pare de bun simt , mai ales cand intri in contact cu multa lume.

5.      5.  Daca ai putea sa porti doar 4 produse pe fata, care ar fi acestea?
4 produse sunt multe : fond de ten, bronzer, mascara si gene false sau creion,na .

6.       6.  Ce-ti place cel mai mult la make-up?
Faptul ca te poti reinventa e minunat. Un machiaj reusit schimba atat fizic cat si psihic. De la un fizic placut pana la o incredere in sine mult mai ridicata. E un mare plus treaba asta pentru noi,femeile.
Ce-mi mai place e ca machiajul e defapt o arta, arta culorilor si combinatiilor de nuante.

7.      7.  Care este parerea ta in legatura cu firmele low-end vs. cele high-end?
Cred ca cel mai mult tine de talentul fiecaruia, si ca produsele sunt relative. Bineinteles cu un produs high-end te descurci altfel,cu unele - bineinteles,pentru ca exista dezamagiri si la nivelul asta,nu doar in defavoarea celor low-end. Dar am intalnit produse excelente low-end, in special mascara,si unele farduri,chiar si tusuri care s-au comportat minunat. Deci sa ma intelegeti, eu consider low-end produsele drug-store, nicidecum ruby rose sau mai stiu eu ce branduri fantoma.
So,imi place low-end : Seventeen – la farduri , Maybelline, Rimmel,Max Factor – mascara , Lòreal – tus,mascara si unele farduri, Revlon – fonduri de ten etc.

8.       8.  Ce sfat ai da unui incepator?
Ma intreb ce au raspuns incepatorii :P.
Deci da, toti suntem niste incepatori, din simplu fapt ca acest capitol : MAKEUP  se revinventeaza mereu, si noi trebuie sa ne documentam continuu.  
Singurul sfat pe care  as putea sa-l dau e ca , sa persevereze & practice practice practice! Repetarea e mama invatarii , era o vorba. :)


9.      9.  Ce make-up trend n-ai reusit nicioada sa intelegi?
Sunt open la absolut toate tredurile,asta nu inseamna ca daca vad pe catwalk ceva – voi copia si voi iesi in oras asa. Exact ca si in cazul hainelor, e doar o prezentare unde se evidentiaza chestiile pe care designerul sau makeup-artistul a vrut sa puna accent. Noi,oamenii de rand nu avem de ce sa copiem machiajele  de pe catwalk.


10.   10.  Ce crezi despre comunitatea de beauty de pe Youtube/Blogspot?
Comunitatea s-a inmultit din 2007, extrem de mult. Si nu e nimic rau in asta, daca ar exista simtul penibilului, foarte multi  fara sens, iar cei care chiar merita sa posteze ceva , s-au lasat de meserie. 
 S-au schimbat multe in astia 3 ani,  si blogosfera romaneasca s-a inmultit.Am intalnit fete extrem de talentate, si ma bucur sincer, aveam nevoie de ele, pe bune.
Pe de cealalta parte, ma bucur ca au inceput campaniile si-n Romania,si sa se promoveze,mai timid ce-i drept, si la noi,la fel ca si-n US.


Va pup,
Roxie

4 comentarii:

Joice spunea...

Parca citeam tagul meu :))
Mai, tu ai copiat de la mine =))

Roxie spunea...

@Joice: da clar

Anonim spunea...

mie mi-e dor de cand faceam tutoriale pe youtube
vezi sa participi la giveaway:P

Unknown spunea...

Ah ce placut a fost sa citesc si povestea ta.
Practic, pe langa Joitii, of course, tu ai fost care m-a corupt cel mai rau cu makeup-ul :)).
Si chiar asa, as vrea sa vad niste tutoriale facute de tine :D.
Puup!